Cowboylaarzen Heren | Western and Cowboy (2024)

Western and Cowboy : De online winkel gespecialiseerd in cowboylaarzen voor heren

Laat uw smaak voor traditionele Amerikaanse stijl zien met uw voeten comfortabel gestoken in een paar laarzen met een onnavolgbare look. In onze collectie westernlaarzen voor heren vindt u een groot aantal originele modellen voor cowboylooks die het Amerikaanse Westen waardig zijn. En dit alles tegen geweldige prijzen! Wij bieden ook gratis levering op de gehele online shop, zonder minimum aankoop.

Een breed scala aan cowboylaarzen voor heren

Voor diverse klassieke, vintage en zelfs trendy kledingstijlen zijn deze cowboylaarzen zeer stijlvol. Ze kunnen bij veel verschillende looks worden gedragen, dus het is aan jou om een eigen fantasiestijl te bedenken. We hebben allerlei modellen laarzen, enkellaarsjes en natuurlijk laarzen.

Als u op zoek bent naar een paar cowboylaarzen voor country dansen, voor een western evenement, of gewoon om elke dag te dragen, dan bent u hier op de juiste plaats! Onze laarzen, booties en laarzen zijn gemaakt van topkwaliteit materialen om u vele jaren plezier te geven. Wat de kleuren betreft, kunt u kiezen tussen de klassiekers: zwart, wit, bruin en meer exotische kleuren zoals groen, blauw of rood.

Ongeacht uw voetmaat, de prijs die u wilt besteden aan uw nieuwe paar cowboylaarzen of uw smaak in westernmode, er is een paar voor u!

Het verschil tussen laarzen, enkellaarzen en cowboylaarzen

Laarzen zijn hoge laarzen met een schacht die loopt van de enkel tot de bovenkant van de kuit. Ze kunnen met of zonder hakken. Tot de cowboylaarzen behoren ook rijlaarzen, die een zeer hoge schacht en ronde tenen hebben en ideaal zijn om mee te rijden.

Anders dan laarzen hebben enkellaarzen een schacht die stopt bij de enkel of iets hoger. Perfect voor herfst en lente, sommige laarzen hebben een binnenvoering zodat ze zelfs in de winter kunnen worden gedragen!

Laarzen ten slotte hebben net als enkellaarzen een schacht op enkellengte, behalve dat ze bijna altijd een platte hak hebben.

Hoe draag je western laarzen voor heren ?

Heren, we raden af om een spijkerbroek in de laars te stoppen. Sommige stijlen van laarzen zijn uitvoerig versierd, en in die gevallen kunt u ervoor zorgen dat de versieringen zichtbaar zijn. Maar voor de echte cowboys, zoals die in het Wilde Westen, is de beste stijl nog steeds om de jeans eroverheen te dragen.

Ga voor een donkere, nauwsluitende boot-cut jeans. Donkere jeans zijn over het algemeen het gemakkelijkst te dragen met laarzen. Een zwarte, beige of bruine jeans kan echter ook werken, zolang hij qua kleur bij de laarzen past. Lichtblauwe jeans zijn een beetje gedateerd. En vermijd zoveel mogelijk verbleekte jeans, met of zonder laarzen!

Hetzelfde geldt voor sommige van de fellere kleuren die momenteel in de mode zijn, zoals geel, wit, groen of roze. Zelfs als het over de top is, moet je proberen ervoor te zorgen dat je broek je laarzen zo goed mogelijk accentueert. Vermijd gewone jeans, zoals je die naar je werk draagt. Maar pas op dat je laarzen niet combineert met iets te formeel. Tenzij je in Texas of Arizona woont natuurlijk. Een bruine, zwarte of zwarte kersenbroek is voldoende. U kunt zelfs kaki, bruin, beige of cognac dragen.

Ben je verliefd op een model? Voeg uw paar laarzen toe aan het winkelmandje, bestel ze en krijg gratis levering op uw bestelling! Als je eenmaal je nieuwe paar westernlaarzen aan hebt, kun je je volledig van je cowboykant laten zien en indruk maken op de dames in de plaatselijke saloons.

Waar komen deze beroemde cowboylaarzen historisch gezien vandaan?

Oorspronkelijk werd deze schoen alleen door heren gedragen en werd hij met de hand gemaakt volgens de fantasie van de maker. Eenmaal populair, werd het geïndustrialiseerd en geproduceerd in grote hoeveelheden met verschillende ontwerpen. Er zijn twee soorten cowboylaarzen, de klassieke westernlaars en de Roper.

Een klassieke westernlaars wordt gekenmerkt door een hoge schacht die ten minste tot halverwege de kuit reikt, met een afgeschuinde hak. De hak is meestal gemaakt van aan elkaar gelijmde stroken leer, maar veel cowboylaarzen zijn tegenwoordig gemaakt met synthetische hakken uit één stuk.

De Roper daarentegen is een cowboylaarzenmet een kortere schacht, die boven de enkel en lager dan halverwege de kuit uitkomt. Deze stijl wordt ook gekenmerkt door een vierkante, niet afgeschuinde hak, die dezelfde vorm heeft als de achterkant van de zool waaraan hij is bevestigd en meestal minder dan 2,5 centimeter dik is.

Onze populairste modellen herenlaarzen

Westernlaarzen voor heren: Een zeer elegante handgemaakte laars met zijrits.

Bruine herenlaarzen: Gevoerd in hoogwaardig echt zwart leer, niet verkrijgbaar in de winkel.

Khaki western laarzen: Een vintage model met een unieke kleur die opgaat in de wereld van de cowboys van het Verre Westen.

Bruine westernlaarzen: klassiek en elegant, een onvergelijkbare schoonheid in bruin leer gevoerd met canvas.

Zwarte western laarzen: Ze worden gekenmerkt door hun zwarte en glanzende slangenhuid uiterlijk.

Cowboylaarzen voor heren: ze onderscheiden zich door hun bruine leer en verfijnd borduurwerk.

Cowboylaarzen: een unieke getailleerde look met een kleurrijke mix van leer.

Cowboylaarzen in leer: Met leer in bruine tinten en verfijnd borduurwerk, een lust voor het oog.

Laarzen voor heren: Landelijke stijl, gekenmerkt door hun gedistingeerde “slangenleer” uiterlijk.

Bruine cowboylaarzen: ze onderscheiden zich door hun westernkarakter en combineren authenticiteit en elegantie.

Vintage cowboylaarzen: handgemaakt van hoogwaardig echt leer, met de ouderwetse cowboylook.

Leren westernlaarzen: Deze laarzen zijn tweekleurig, een mix van rood en zwart, en hebben een karakteristieke cowboysnit.

Bruine country danslaarzen: Het ontwerp is de legendes van het Westen waardig en het retro zwart lederen effect is een trotse weergave van het Amerikaanse Wilde Westen.

Western laarzen: Een ideaal model voor echte Wild West liefhebbers. Deze laarzen vallen op door hun karakteristieke uiterlijk en vintage effect.

Country boots voor heren: een uniek model dat aanwezigheid en mannelijke elegantie combineert, ze onderscheiden zich door hun kleurschakeringen en hun karakteristieke Wild West band.

Leren cowboylaarzen met vierkante hak: Met een zwarte kleur, geraffineerd borduurwerk, en altijd vergezeld van een nette afwerking.

Cowboy biker boots voor heren: Motorschoenen met een riem en een karakteristieke cowboy-look.

Suède cowboylaarzen : Een uniek ontwerp, ideaal voor de zomer, dat elegant doet denken aan vele westerns, gemaakt van suède.

Leren cowboylaarzen voor heren: altijd sierlijk en klassiek met een uitzonderlijke detailafwerking.

Western laarzen voor heren: Een klassiek leer en krokodil effect op deze mooie schoen met sluiting.

Western-veterschoenen: Projecteren mannelijkheid en de cowboy-look, ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van veters op de bovenkant van de schoen.

Studded western boots: Ze onderscheiden zich door hun rode en zwarte tinten en studded patronen.

Python western laarzen: Hun leer neemt de vorm aan van een python huid, ze verzekeren finesse.

Westernlaarzen voor heren: een grote klassieker uit de cowboywereld, met een uniek design.

Cowboylaarzen voor heren: een uitzonderlijk model, gekenmerkt door zijn karakteristieke naden en kleurschakeringen.

Western cowboylaarzen: mooi om te zien en aangenaam om te dragen met karakteristieke country-western motieven.

Cowboylaarzen voor heren: ze hebben een ultra-geraffineerde western-look in krokodillenleer.

Western laarzen met ronde teen: Een klassiek, morfologisch onderscheidend model in bruin.

Western laarzen met vierkante teen: Onderscheidend door hun karakteristieke naden en natuurlijk hun zwarte kleur.

Western laarzen met puntige teen: Een handgemaakte motorlaars in zwart leer.

Westernlaarzen: Charmant en elegant in bruin en beige met verschillende patronen.

Arizona cowboylaarzen: ze staan symbool voor Arizona, een staat in het westen van de Verenigde Staten.

Lage landlaarzen: Een lage laars met een slangenhuid effect textuur, ongezien.

Zwarte geborduurde cowboylaarzen: Met verfijnd borduurwerk en een prachtig niveau van detail.

Python western laarzen: Een uniek ontwerp, een genot voor cowboy liefhebbers en de wild west look.

Korte cowboylaarzen: hun karakteristieke uiterlijk zal niet onopgemerkt blijven bij liefhebbers van het Wilde Westen.

Laarzen in Westernstijl: Laarzen in Westernstijl vertegenwoordigen de wereld van het Wilde Westen met authenticiteit en karakter, ze onderscheiden zich door hun onnavolgbare uiterlijk. Een geweldige laars voor de Amerikaanse Wild West liefhebber.

Rode cowboylaarzen: Rode cowboylaarzen vallen op door elegantie en authenticiteit, hun echte leer geeft een “slangenleer” effect, voor een onnavolgbare Wild West look. Ideale laarzen voor cowboy liefhebbers.

Ben je op zoek naar cowboylaarzen voor dames? We hebben een grote collectie western laarzen exclusief voor dames, verkrijgbaar tegen de beste prijs!

Cowboylaarzen Heren | Western and Cowboy (2024)

FAQs

Is there a difference between cowgirl and cowboy boots? ›

Most boots made for men are authentic leather, and some are exotic leather like ostrich, snake, or crocodile. On the other hand, most cowgirl boots are cowhide or synthetic leather, which explains the color difference.

What is the difference between western and cowboy boots? ›

Cowboy boots typically feature a taller shaft, reaching mid-calf, while western boots have a shorter shaft that stops above the ankle. Furthermore, cowboy boots often boast a pointed toe, while western boots may sport a round or square toe.

What are cowboy boots called? ›

There are two basic styles of cowboy boots, western (or classic), and roper. The classic style is distinguished by a tall boot shaft, going to at least mid-calf, with an angled "cowboy" heel, usually over one inch high. A slightly lower, still angled, "walking" heel is also common.

Which boots do real cowboys wear? ›

Traditional bootmakers will often stick to staid materials and techniques, but Ariat embraces modern materials that offer comfort, breathability, and longevity along with leather uppers and old-school stitching. If you were to ask most real-deal cowboys what boots they wear, it's likely a pair of Ariat boots.

What not to wear with cowboy boots? ›

Avoid big accessories such as hats, or excessive jewelry. Sometimes the best way to wear your cowboy boots is by making it a clean, simple, on the go outfit pairing. Consider pairing your boots with your favorite pair of denim and a white tee for a classic look that will always be cool.

Can I wear cowboy boots if I'm not a cowboy? ›

Whether you're a city slicker or a suburbanite, you can pull off cowboy boots with confidence. The key is in how you style them—pair them with jeans for a classic look or mix things up with a dress or even shorts for a bold fashion statement.

What does "r toe" mean in cowboy boots? ›

Regular – Regular Toe, also referred to as R Toe, is what most people think of when they think of cowboy boots. Regular toe shapes are narrow and oval, sometimes with a slight point to facilitate getting your feet in and out of stirrups.

Is it a cowboy girl or cowgirl? ›

A cowgirl is the female equivalent of a cowboy.

Is there a difference between a cowgirl and a cowboy hat? ›

The Cowgirl hat has a similar shape to the Classic cowboy hat, but with a shorter and flatter brim. This hat is perfect for women who prefer a more subtle cowboy look. You can wear it with a pair of jeans, boots, and a button-up shirt for a classic Cowgirl look.

How to identify cowboy boots? ›

Heel: Western boots are defined by what is known as a “stacked” or “Cuban” heel. The taller, angled, underslung heel makes it easier to grip the stirrups while riding, and presents less of a risk of the foot sliding too far forward.

Can girls wear cowboy boots? ›

Today, women's Western boots have successfully entered mainstream fashion. They cater to the diverse needs and preferences of the modern woman; from hardworking ranchers to city-bound fashion enthusiasts.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5985

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.