Bekijk ons aanbod in Utrecht. >55 motoren. Huur via MotoShare (2024)

Motorrijden in Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie van ons land maar is voor motorrijders een centraal gelegen provincie om mooie routes te ontdekken. Je rijdt regelmatig langs prachtige rivieren, kastelen en historische steden als Amersfoort en provinciehoofdstad Utrecht. De provincie Utrecht heeft veelzijdige natuur waar je als motorrijders prima van kunt genieten. De Utrechtse Heuvelrug behoort tot de grootste natuurgebieden van ons land. Rijd heerlijk langs de oevers van de Linge en ontdek de landhuizen en kastelen. Neem een kijkje bij de Vinkeveense of Loosdrechtse plassen voor een drankje aan het water!

Huur een motor in Utrecht

Motoshare maakt het, samen met OHRA, ANWB en KNMV mogelijk om een motor van een particulier in Utrecht te huren. Als huurder kies je uit unieke motoren van particuliere eigenaren die jou graag laten kennis maken met de schoonheid van hun provincie en het karakter van hun motorfiets.

Zeker doen in Utrecht op de motor

Het westen van de provincie Utrecht maakt onderdeel uit van ‘’Het Groene Hart’’. Dit is het gebied in de Randstad waar je, dichtbij grote steden, heerlijk kunt genieten van het grootste Nationale Landschap van ons land. Motorrijden door Utrecht betekent dan ook vooral genieten van routes door uitgestrekte weidegebieden, veengebieden en langs meren en meanderende rivieren. Wij zetten de hoogtepunten in de provincie Utrecht voor je op een rij:

Top drie motorbestemmingen Utrecht

Kastelen bezoeken op de motor

In de provincie Utrecht zijn ruim honderd kastelen te vinden. Sommige niet meer dan een ruïne, anderen volledig gerestaureerd. Je zult onderweg op de motor regelmatig een De volgende drie zijn prachtig gerestaureerd en zeker een bezoekje waard:1. Kasteel Amerongen2. Kasteel De Haar in Haarzuilens3. Stadskasteel Oudean (met brouwerij)

De domtoren is de trots van de stad Utrecht. Parkeer je motor aan de voet van de toren en beklim de 465 treden tot een hoogte van ruim 112 meter. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Neem daarna een kopje koffie op een terras naast de Domtoren en vergeet niet een mooie motor-selfie te maken!

Amersfoort op de motor

Amersfoort is een goed behouden middeleeuwse stad met stoere stadspoorten en een dikke muur om het oude centrum. De muurhuizen uit de 13e eeuw zijn de bekendste bezienswaardigheden van de stad, maar vergeet niet om jezelf met je motor te (laten) fotograferen voor de Amersfoortse Kei.

Evenementen voor motorrijders in Utrecht

Motorbeurs

Ieder jaar in februari komen alle motorliefhebbers samen in de Jaarbeurs van Utrecht. Hier wordt dan dé Motorbeurs gehouden. In verschillende hallen in het Jaarbeurscomplex vind je alle merken met hun nieuwste modellen, reisorganisaties, motorclubs, kleding, gereedschap en allerlei informatie over huren, kopen en verzekeren van motoren. Kijk voor de data dit jaar op de site van de Motorbeurs Utrecht.

Motor routes in Utrecht

Utrecht is een fijne provincie voor een rit op de motor. De provincie ligt centraal in ons land zodat je uit vrijwel heel Nederland voor een dagje motorrijden naar de provincie kunt rijden. Utrecht betekent ruimte en veel natuur. Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug bestrijkt een groot deel van de provincie. Wij zetten een aantal mooie routes door de kleinste provincie van ons land op een rij.Onze drie favoriete routes

1. Rondje Utrecht

De mooiste manier om de provincie goed te leren kennen is dit rondje van 194 kilometer. De route start in Elst in het uiterste zuidoosten van Utrecht. Je leert de Utrechtse heuvelrug, maar ook de Loosdrechtse Plassen kennen en je volgt met de motor de kronkelende rivier de Lek van Schoonhoven terug naar Elst.

Downloaden kan hier

2. Heuvelrugroute

Deze route is minder dan 100 kilometer en kan met gemak op een ochtend of middag gereden worden. Je rijdt op de motor door het prachtige landschap van de Utrechtse heuvelrug en het stuwwallenlandschap van Het Gooi.

Downloaden kan hier

3. Gooi en Vechtroute

Op de grens van de provincies Noord Holland en Utrecht ligt de Gooistreek. In combinatie met de Utrechtse Vechtstreek levert dit gebied een prachtige route van 137 kilometer op. Je rijdt door het groen in de omgeving van Hilversum, Blaricum en Laren maar je rijdt ook langs het Gooimeer en de route brengt je op de mooiste kleine wegen rond de Vinkeveense plassen.

Downloaden kan hier

Onderweg met de motor een terrasje pakken in Utrecht

Wat is er mooier om aan het eind van een motordag even lekker bij te komen op een terras. Genieten van een drankje, kijken en bekeken worden en gezellig kletsen. Het terras is belangrijk voor motorrijders. Onze favoriete motorterrassen voor Utrecht zetten wij op een rijtje.

Top 5 motorterrassen in Utrecht

Tapperij De Zwijger in Houten

Gezellig café in het centrum van Houten met een heerlijk terras. Geniet van een kop koffie, een drankje, uitgebreid bittergarnituur, een lekkere lunch en/of een heerlijk diner.

Key West Beachhouse in Utrecht

Heel bijzonder; dit terras ligt aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas in de stad Utrecht. Groot terras (honderd plaatsen) met uitzicht over het water. Dat is loungen aan zee in het midden van het land!

Klein Zwitserland in Driebergen

Hier kun je terecht voor de lekkerste pannenkoeken en een heerlijk drankje op het grote terras. Het restaurant ligt op een heuvel zodat je een mooi uitzicht op het bos hebt. Prima bereikbaar!

Ponthoeve in Vianen

De Ponthoeve ligt aan de Lek in Vianen. Deze voormalige boerderij is nu een prima restaurant met een schitterend dakterras op het zuiden waar je kunt genieten van het uitzicht op het water.

Meer info: ponthoeve.nl

Ledig Erf in Utrecht

Dit café ligt aan het mooiste plein van Utrecht: het Ledig Erf. In het hart van de stad, tussen de Singel en de Oudegracht vind je hier een prachtig terras tussen mooie oude bomen waar regelmatig leuke evenementen worden georganiseerd.

Meer info: ledigerf.nl

Bekijk ons aanbod in Utrecht. >55 motoren. Huur via MotoShare (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6240

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.